Nuestra Historia

Història del Shinryu-kan Granollers

L´any 1973 un Japonès anomenat Masayuki Kuninaga que havia vingut ha Espanya a apendre l´idioma es va presentar al “Centro Oficial de los Ejercitos” a Barcelona perquè s´avorria i volia practicar Karate. El primer dia va assistir a una classe després d´haver-se fet portar el Karate-gui des de Japó el Capità Iraizoz, a través d’un alumne seu que parlava una mica anglès, li va demanar que ell mateix dirigís l’entrenament, Masa feia algun temps que no practicava i va declinar la invitació, però a causa de la insistència del Capità Iraizoz no poder rebutjar la invitació.

Al dia següent al Dojo va començar la pràctica, quan va acabar la sessió els alumnes estaven esgotats i Masa havia deixat completament amarat de suor el seu Karate-gui, tot i amb això va donar dues classes mes. Desprès d’algunes classes, un dels delegats dels alumnes, el Sr. Francesc Carreras li va proposar a Masa la possibilitat d’obrir un Dojo a prop del domicili de Francesc Carreras a Lliça de Vall, ja que tenia un local per poder practicar, i que Masa va accedir molt gustós.

Kuro-Obi ”cinturó negre” com s’anomenaria al principi va començar a funcionar per l’any 1975 va ser tal l’entusiasma per la pràctica que es va quedar petit al poc temps d’obrir, a si que varem pensar en un altre emplaçament, com la majoria dels alumnes venien de Granollers es va buscar en aquesta població. Així es va inaugurar al carrer Sant Jaume, 60 el Dojo en el qual es va començar la practica a finals de l’any 1975.
El Kuro-Obi a més d’un Dojo era un lloc de tertúlies on s’organitzaven festes i sortides, de fet fins i tot en l’actualitat moltes d’aquelles amistats encara perduren i es reuneixen. El Dojo va canviar de nom pel de Shinryu-kan “casa del deu dragó” sobre l’any 1980.
Un esdeveniment que marca profundament la nostre història va ser quan el nostre Sensei va decidir marxar al Japó, va ser una decisió molt meditada per Masa, però al final va decidir marxar, així dons Francesc Ruiz es va fer càrrec del Dojo del qual va ser alumne des del principi quan es practicava en Lliça de Vall.

Un altre esdeveniment va ser l’entrada d’un altre Art Marcial Japonès al nostre Dojo, com va ser l´Aikido i es comencen ha impartir classes en l’any 1989, al principi amb molt pocs alumnes ja que era una activitat poc coneguda en aquell temps, però a poc a poc es va anar consolidant i en l’actualitat forma part del nostre Dojo d’una forma important.
L’any 2004 va ser un any de canvi d’instal·lacions, ja que les del carrer Sant Jaume, l’edifici va ser enderrocat, a si que vam haver de canviar-nos d’instal·lacions que en aquests temps va ser complicat donada la complexitat de trovar local que s’adeqüés a la nostre activitat.

¿Quieres empezar tu carrera deportiva?

El momento es ¡AHORA!